diensten

Renoveren met Kozijnfolie

Breed toepasbaar op aluminium en kunststof kozijnen
Kunststof en aluminium kozijnen zijn in vergelijking met houten kozijnen onderhoudsarm, maar beslist niet onderhoudsvrij. Na verloop van tijd treedt vaak verkleuring op, vormt zich aanslag en ontstaan er lichte beschadigingen. Verven of opnieuw coaten is moeilijk, arbeidsintensief en weinig duurzaam. Renoveren Met Folie biedt nu een uitstekend alternatief met Scotchcal 8181 Window Frame Folie of met de Avery Façade film.

 

Renovatie en omkleuring van aluminium en kunststof
Met name bij aluminium en kunststof kozijnen die niet worden onderhouden in overeenstemming met de voorschriften ontstaan zichtbare tekenen van verkleuring en aantasting. Afhankelijk van het gebruikte materiaal, de kwaliteit van de daarop aangebrachte coating en de mate van blootstelling aan weersinvloeden, kan al na circa twee jaar sprake zijn van zichtbare achteruitgang. Schilderen en re-coaten van aluminium kozijnen en herkleuren van kunststof kozijnen levert niet altijd het gewenste resultaat. Het aanbrengen van een speciale folie is dan een prima alternatief. Het aanbrengen gebeurt op locatie, kan snel en levert weinig hinder op voor de omgeving. Het eindresultaat is met het blote oog niet van nieuw te onderscheiden. Omdat de folie zonder sporen na te laten weer kan worden verwijderd, is zij ook zeer geschikt voor het tijdelijk aanbrengen van een andere kleur, bijvoorbeeld voor de duur van een huurcontract.

 

Een duurzaam alternatief
De folie van Renoveren Met Folie leidt in meerdere opzichten tot een duurzaam resultaat. De folie heeft een lange levensduur door een hoge slijt- en kleurvastheid en vocht- en weerbestendigheid. Het  is makkelijk te reinigen en kan bij eventuele schade eenvoudig plaatselijk worden hersteld. Ook het proces van productie en aanbrengen van de folie is duurzaam vergeleken met verf en coating. Tijdens het aanbrengen ontstaat nauwelijks hinder en behandelde kozijnen zijn direct klaar voor gebruik. Indien wenselijk kan de folie eenvoudig weer worden verwijderd. Inmiddels zijn er ook in Nederland diverse grote renovatieprojecten succesvol uitgevoerd met deze speciaal ontwikkelde folie. Deze kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Het  is leverbaar in veel voorkomende RAL-kleuren in zowel een matte of glanzende finish. Op aanvraag is het mogelijk andere kleuren te leveren op basis van het Colour Matching-systeem. Behalve voor kozijnen is de folie ook geschikt voor renovatie van kunststof, aluminium en stalen gevelbekleding. Ook kan deze folie gebruikt worden voor het opfrissen van trespa panelen. Voor meer informatie kunt u bellen met 0226 450668.